Workshops


DE RATEL WORKSHOP 

 

...de ratel is van oudsher machtige middelen voor de Sjamaan om in alle werelden te reizen, in trance te komen, genezingen te verrichten, dolende zielen de weg terug in hun lichaam te wijzen en zich met de spirits en krachten te verbinden. Het is de harte klop van Moeder Aarde. Het handvat symboliseert de wereldboom en de "container" het universum. Je kan een boomsoort gebruiken die je aanspreekt. De zaden, steentjes, noten zijn de geesten van de voorouders. Door met de ratel te schudden, worden deze geesten geactiveerd en kunnen ze je bijstaan. De ratel hoort bij het element vuur, denk daarbij aan je geestdrift en jouw kracht om te verteren, te zuiveren en te transformeren. Er zullen enkele rituelen worden uitgevoerd en je mag een ratel maken van dierenhuid in de vorm die jij wenst. 

 

De workshop zal om 10.30 uur beginnen en zoiets tot 15.30 uur, houd rekening met uitloop, Indian time. Deze dag zal er voor je gezorgd worden, inclusief biologisch eten en drinken investering € 88 Je geeft je op en bij voldoende interesse wordt er weer een datum geprikt. 

( je bent pas aangemeld indien je aanbetaald hebt, i.v.m. aankoop materialen )

 

 DE BAARMOEDER RITE

 

...is de 13e rite van de Munay Ki vanuit de Inka traditie en is toegankelijk voor alle vrouwen of ze nog een baarmoeder hebben of niet. De Goddelijke energie is voor ons allemaal. De enige conditie is dat jonge meisjes hun eerste Maan hebben beleefd om de energie te mogen ontvangen. De intieme verbinding met de heiligheid van onze baarmoeder roept om heling. Als vrouw voelen we het diepe verlangen om opnieuw de verbinding te maken met het sacrale vrouwelijke in onszelf en met de wereld. We willen ons bevrijden van de beperkingen, de pijn, de schuld en de schaamte die op ons vrouw zijn zitten. We verlangen in een wereld te stappen van vrijheid, vreugde, verbinding met de kracht die inherent zijn aan ons vrouw zijn. De vooral mannelijke gedomineerde wereld vraagt om herintegratie van het vrouwelijke, haar te helen, haar schoonheid te omarmen, te bevrijden en te vieren. 

 

Het is de bedoeling dat dit ritueel gedeeld wordt tussen vrouwen over de hele wereld, omdat wij als vrouwen ons mogen verbinden en versterken. Wij zijn uiteindelijk de sleutel tot het overleven van de mens. De vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, misbruikt en onderdrukt in allerlei vormen en vindt helaas nog altijd plaats in de patriarchale wereld waar we in leven. Het is de hoogste tijd dat het goddelijke in elke vrouw geëerd, erkend en gevoed wordt !


Er bestaat een lijn van vrouwen, de vrouwen spirit van de jungle die zichzelf hebben bevrijd van lijden. Deze vrouwen lijn wil ons aan het volgende herinneren: ‘De baarmoeder is geen plek om angst en pijn te bewaren. De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven !’

 

Je wordt geheeld, bevrijd van lijden en herboren in Eigen kracht, Eigenwaarde, Eigenliefde en Eigen schoonheid… Je vrouwelijke energie mag weer gaan stromen!


Wij als vrouwen zijn zacht, wild, krachtig, liefdevol, dit alles en nog veel meer ! Laten we onze vrouwelijke energie eren en vieren ! Gun jezelf dit prachtig geschenk! Je hoeft niet ingewijd te zijn in de andere Munay Ki inwijdingen, om deze initiatie te ontvangen. Deze inwijding staat hier los van. 

 

De BAARMOEDER RITE zal regelmatig gehouden worden, zie voor data onze agenda. Staat er geen data, kan je je toch opgeven en bij voldoende deelneemsters, plan ik dan een datum. Investering in jezelf € 44 waarvan € 22 aanbetaald dient te worden om van een plaatsje verzekerd te zijn. Mocht je de rite nogmaals bij ons willen doen, dan is het € 22 

Deze rite wordt ook in combinatie met een cacao ceremonie gegeven, kijk hiervoor op agenda voor data, tijden & prijzen. 

  


CACAO CEREMONIE met KLANKBAD


IN DE JOERT, aanvang 19.00 uur, investering in jezelf van € 44 Een zeer rustige ceremonie met veel klanken & muziek, waarin we terug keren naar ons zelf en diep binnen in ons, allerlei dingen gewaarworden... meditatief...


JE HART SPREEKT PAS ALS AL HET ANDERE STIL IS...

Even HELEMAAL TIJD VOOR JEZELF, even NIKS MOETEN EN DOEN, ALLEEN ZIJN...HERBRONNEN

Ik kijk telkens wat we er nodig is, per groep zal dat anders zijn, wat dan aan de orde is. Dus geef je op voor dit heerlijk ontspannen evenement en kom genieten van de rust en de heilige cacao.


MISSCHIEN IS LOSLATEN WEL BEWUST WORDEN VAN 'IETS', ER NAAR KIJKEN, ACCEPTEREN, HET 'IETS' IN HET KOSMISCHE LICHT ZETTEN WAARDOOR HET KAN TRANSFORMEREN EN TRANSMUTEREN ZODAT HET 'IETS' ECHT OPLOST. ( LOS(t) OP )LEEFS LILIANOCEAANDRUM WORKSHOP

 

...door de oceaandrum op een bepaalde manier op en neer te bewegen in een draaiende beweging, hoor je het geluid van de zee, dat jezelf in sterkte kan bepalen. Je kan het rustige ruisen horen, maar ook het slaan van de golven op het strand en de schelpjes die met het water meegevoerd worden, heen en weer. Voel hoe je verbonden bent met de zee, met Moeder Aarde en met de Maan, eb en vloed. Je ziel herkent je bestemming, je bron. Het is een wonderbaarlijk helend, rustgevend instrument. 

 

We starten de dag met een goede aarding, dat is altijd essentieel. De drum wordt vervolgens gemaakt van natuurlijke materialen. Een ronde bamboe schaal met daarin zaden, kruiden, bonen, erwten, schelpen, edelsteenkralen. Want jij gaat zelf hiermee het geluid bepalen en ze wordt afgedekt met een suède dek. Dit geheel wordt op een sjamanistische wijze gebonden met henneptouw. De cirkel, het levenswiel of het medicijnwiel is rond. Als afsluiting laten we ons vervoeren door de klanken en geluiden van de oceaan in een meditatie.

 

Je neemt je eigen oceaandrum mee aan het einde van de workshop. We starten om 10.30 uur tot dat ze klaar is. De prijs is inclusief alle materialen, thee, wat lekkers, kristalwater en een uitgebreide biologische lunch € 99 Geef je op bij interesse en als ik voldoende deelnemers heb, plan ik samen me je een datum. Dan mag je aanbetalen voor de aanschaf van materialen en ben je van een plekje verzekerd. 


 

AQUA DE FLORIDA WATER

 

Rond de ZOMERZONNEWENDE, nu op 15 juni 2024, maken we altijd het AQUA DE FLORIDA WATER. We beginnen om 10.30 uur tot het klaar is ergens in de namiddag. Het gebruik ervan is ontstaan in Peru rond 1512. In Peru maakten ze het toen van zoete sinaasappelschil, bloemen, specerijen, rietsuikeralcohol en andere “geheime” ingrediënten.

 

Wij gaan dit MAGISCHE Aqua de Florida nu maken op onze eigen unieke manier. Het is een bloesem, bloemen, wortel, fruit en kruiden water, wat gebruikt wordt om te reinigen. Dit kan je aura zijn, maar ook op je werk of je huis, je krachtvoorwerpen. Het werkt ook voor stagnerende energie of om zegeningen te geven en zware energie op te heffen, die je belasten. Het is ook heel fijn voor tijdens en na sessies, ceremonies of rituelen. Super om dit HEILIGE WATER te mogen maken. We doen dit ondersteunen met klank, rituelen en supermooie intenties en met heel ons hart en in liefde. Het is niet zomaar een ‘water’, als je dat wil dan koop je gewoon een fles, dat is ook oké, maar hierin leg je je eigen energie, ziel en zaligheid in. Je maakt je eigen hemelse geur. 

 

Het is een origineel en uniek inheems recept, dat door gegeven wordt door vrouwen aan alleen vrouwen. Ik heb het van een Peruaanse hogepriesteres gekregen. Het is een tool dat bijzonder veel gebruikt wordt door de Q’ero Paqo’s uit Peru, o.a. voordat ze met een ritueel beginnen, spugen ze het water in de 4 windrichtingen, Moeder Aarde, Vader Zon, Grootmoeder Maan en het Groot Mysterie.

  

Dus als je wat met bloemen en kruiden en intenties hebt, dan kan je dit Heilig water voor jezelf, je familie en vrienden of voor je praktijk maken. Het blijft een MOEDERTINCTUUR dus het zal vele jaren zijn werk mogen doen, als jij er maar liefdevolle intenties is plaats. De naam is ‘verleidelijk’ want het is beslist geen water, maar een op alcohol gebaseerd principe, vandaar dat je het lang kunt bewaren.

   

Bij opgave meer info, investering in jezelf € 66 en potluck dit is iets te eten en drinken meenemen om samen te delen. Ik maak biologische soep en brood met kruidenboter en geheime ingrediënten, vele kruiden en bloemen zijn inbegrepen. Zelf dien je ook nog het een en ander te verzamelen. Want hoe meer aandacht je eraan geeft, des te beter zal het voor je gaan werken.

Geef je op via mail dakini@kpnplanet.nl of app 0642369723


 

  VUUR RITUEEL

 

VUUR speelt een belangrijke rol in het leven van de mens. In het Sjamanisme is men zich er dan ook van bewust dat vuur een helende en magische kracht bezit. VUUR IS EEN GROTE TRANSFORMATOR VAN ENERGIE EN REINIGT LICHAAM, ZIEL EN GEEST. Het spreekt rechtstreeks tot onze ziel en brengt ons terug naar de stilte van ons hart. De VUURCEREMONIE is een leraar, de tijd verdwijnt, je leeft in het NU als je in het vuur staart word je vanzelf stil. Het vuur helpt je zware energieën los te laten. Het helpt die te verbranden, te verteren wat onverteerbaar lijkt door je aandacht bewust te richten, een actieve meditatie. Als je je bewust bent werkt de helende kracht van het vuur nog intenser.

 

We vragen je 2 stokken in de natuur te zoeken en deze mee te nemen, zorg wel dat ze droog zijn, want anders rookt het vuur te veel. Voorkennis is niet nodig, alleen de bereidheid om je hart te openen voor het stralende, transformerende, magische en genezende licht en de warmte van het vuur. Het vuur spreekt via je hart tot je en wijst je welk pad je mag bewandelen. Laat het Universum zorgdragen voor de details. 

 

Mocht je een drum hebben, mag je deze meenemen, wij hebben wel ratels te leen. Als afsluiting delen we het meegebrachte biologische drinken en eten, gewoon wat lekkers, geen maaltijd, met elkaar. Dit is een Indiaans gebruik dat Potluck heet. Sommige beter bekent als Amerikaans fuif van vroeger. Het begint om 19.19 uur in Panheel, wees welkom, kijk voor data in de agenda. Het is een gratis evenement voor de vaste 'klanten' van Dakini, om het jaar goed te starten. Voor andere een investering van 33 euro. Geef je wel op. 

 

  

 

HEXAGRAM ERVARING

 

 IN HET ENGELEN & SPIRITS STILTE HUISJE


Twee gelijke driehoeken die over elkaar heen liggen en zo een spiritueel symbool vormen. In de traditie van de oudheid, staat de driehoek met de punt naar boven voor het mannelijke, het vuur en de driehoek met de punt naar beneden voor het vrouwelijke, water. Hemel en aarde zijn zo verbonden met elkaar. 

 

Het hexagram komt voor bij vele volken, o.a. de Peruanen, Egyptenaren en Chinezen, maar ook op de Noord-Ierse en de Burundese vlag. Bij de Joden werd het vroeger incidenteel als decoratief motief gebruikt. Bij de Indiërs als onderdeel van het symbool voor het hartchakra, waar weer een Lotus is afgebeeld. Je kunt jezelf afladen en opladen doordat er een neerwaartse- en tegelijkertijd opwaartse energie aanwezig is.

 

In dit hexagram, dat op de Oost-West lijn ligt, liggen een aantal kristallen van verschillende grootte die dit geheel ondersteunen. Ze kunnen je gehele aura positief beïnvloeden, beschermen je en zorgen dat je bij jezelf blijft. Ze neutraliseren negatieve invloeden in alle richtingen. Het geheel is nog extra opgeladen met verschillende edelstenen en Draken- Eenhoorn- en andere schedels van edelstenen, die er een heel eigen bijzondere energie aan geven. Deze kan je zelf aanvoelen wat nodig is en als je wil krijg je uiteraard mijn hulp daarbij. Je mag ook je eigen kristallen schedel of draak meenemen natuurlijk.

 

In het midden van het hexagram is een Heilige ruimte gecreëerd waarin je plaats mag nemen. De energie stroomt daar waar het nodig is en zo kom je weer in balans en word je weer EEN met jezelf. Je kunt ook gemakkelijker mediteren door deze energie. Dit kan naar grotere spirituele helderheid en inzicht leiden. De seleniet, een Engelensteen, beschermt het netwerk in en rondom het geheel, ondersteund door lepidoliet. Onder het genot van Hemelse kosmische klanken en een sensationele lekkere geur, mag je iets unieks ervaren. 

Investering in jezelf voor deze individuele workshop € 44 

  

 


MEDICIJNWIEL

 

...de Indianen bouwden steencirkels als plaatsten van verbinding tussen hemel en aarde. Het medicijnwiel is een magische cirkel, die ons diep inzicht kan geven in ons zelf, in het universum en in onze medemens. Symbool voor het rad van het leven, het leven na de dood en de wedergeboorte. Het leven dat rondgaat in een cirkel. Het is een gewijde plek waarop we de krachten van het universum uitnodigen om in ons midden te zijn. Het is de Oer tempel, waarin we met het Goddelijke communiceren. De Heilige cirkels de enige ruimte die groot genoeg is om alle religies, alle gewijde plaatsten van aanbidding in zich op te nemen. 

 

Wij menselijke wezens zijn een gedeelte van die cirkel, maar niet het enige gedeelte. Het stenen- sterren- het plantenvolk, de zwemmers, de gevleugelde de 4-benige, de hoeder van spirit, de krachten van de richtingen, Moeder Aarde, Vader Zon, Grootmoeder Maan, de tijden & seizoenen zijn ook onderdeel van deze grote cirkel. Het medicijnwiel wordt gebruikt om al hun energie te verzamelen, afkomstig van al deze wezens. Wij zijn hun verwanten en zij de onze ! Samen zijn we geplaatst op Moeder Aarde om te leren in harmonie te leven met hulp van het Groot Mysterie, de maker…van alles...

 

Tijdens de (heling) ceremonie wordt de verbondenheid met alle leven geëerd en erkend. Een zinvolle ceremonie, waar de gedachten over vrede en een gezond milieu verstrekt worden, zowel van ons zelf als van Moeder Aarde. Samen kunnen wij in het medicijnwiel beseffen dat alle leven op aarde één grote cirkel is waar wij deel van zijn. Wij mogen dan ook vragen om heling voor Moeder Aarde, anderen en ons zelf. We gaan in (geleide) meditatie een plekje zoeken in het Medicijnwiel onder begeleiding van de Sjamanendrum en ratel. Tijdens onze reis mogen we dan inzichten ontvangen op de door ons gestelde vragen, indien we er klaar voor zijn. Wij danken dan ook bij het verlaten van het medicijnwiel voor de hulp die de stenen personen, die de Moeder aarde en haar aardekrachten vertegenwoordigen, voor hun rol als beschermers en voor het vasthouden van de energie. Ze zijn de oudste bewoners van onze Moeder Aarde en hebben alle wijsheid in pachten.

 

Het is een krachtige helingceremonie waarin 'wonderen' zich kunnen voltrekken. Investering € 44 Kijk in de agenda voor data of maak  individueel een afspraak, app effe 0642369723 of mail dakini@kpnplanet.nl

 

 


 KLANK MASSAGE

 

KLANKBAD, - MEDITATIE, - CONCERT, - HELING 

 

Het is niet iets nieuws. Natuurvolken wisten het al, klank = trilling = energie. 

Door middel van klankschalen, Sjamanendrum, ratels, oceaandrum, regenmaker, mondharp, chacapa, fonoforeses, duimpiano en andere ritmische instrumenten, verzameld overal in de wereld, kom je in een zeer diepe ontspanning terecht, waarbij je alle stress en zorgen mag loslaten.

 

Tijdens dit ritueel ga je in meditatieve toestand naar een andere wereld, een soort van "droomwereld". Je gaat een (trans) reis maken om zo te gaan naar de plaats in jezelf waar contact met je spirituele helpers, Engelen, gidsen en krachtdieren gemakkelijk tot stand kan komen.

 

  • Er zal gebruik worden gemaakt met de elementen van de natuur.
  • LUCHT de veren van de buizerd, die we te leen hebben, schoont onze aura op.
  • HOUT waarvan vele instrumenten gemaakt zijn, aardend. 
  • Met de ratel gaan we het VUUR in je aanwakkeren om goed aanwezig te blijven bij dit ritueel. Kaars, liefde & vertrouwen
  • De oceaandrum vertegenwoordigt het WATER, waarop je je kan laten meedrijven., tot je toegang krijgt met magische kracht. 
  • De klankschalen staan voor METAAL
  • De Sjamanendrum is AARDE, met beide voeten erop graag in een hogere staat van bewustzijn.

 

Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen te liggen of zitten en je mee laten voeren door de geluiden die op je pad komen. Klankmassage zorgt er ook voor dat je bloed beter gaat stromen en daardoor gaat ook je energie weer beter stromen, je ONTSTRESSED helemaal. Je lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water en dat wordt door de trillingen in beweging gebracht. Blokkades, die op den duur tot klachten zouden kunnen leiden, worden zo opgelost, zodat je allerlei klachten voor kunt zijn. Je lichaam krijgt weer prikkels, zodat het weer het zelf genezend vermogen kan aanspreken. Openstaan en de wil te helen is voldoende. De energie kan nog lange tijd doorwerken. Het geeft o.a. lichamelijke en geestelijke ontspanning, betere concentratie, rust in het denkproces, verhoging van je zelfkennis, verbetering van het geheugen, leert je beter naar je intuïtie luisteren en je groeit in je spirituele ontwikkeling. 

 

Na afloop is er de kans om nog even na te praten en ervaringen eventueel te delen. Droomtijd klankbaden zijn voor iedereen, wees welkom. Zie voor data de agenda of maak een individuele afspraak of duo afspraak, anderhalf uur, voor € 66 inclusief thee en lekkers.

  

***Het is altijd mogelijk, indien je niet over de financiele middelen beschikt om iets te ruilen of een wederdienst voor te stellen, ik sta open om met gesloten beurzen te werken.