Vuurceremonie

DAKINI, PRAKTIJK MET

HULP UIT DE NATUURVuurceremonieVuur speelt een belangrijke rol in het leven van de mens, en ook in de westerse wereld worden steeds meer mensen zich hiervan bewust. Vuur houdt ons al vele eeuwen in leven, verwarmt ons in de winter en maakt dat we eten kunnen koken.


In het Sjamanisme en bij vele andere natuurvolken wereldwijd is men zich er dan ook van bewust dat vuur een helende en magische kracht bezit. VUUR IS EEN GROTE TRANSFORMATOR VAN ENERGIE EN REINIGT LICHAAM, ZIEL EN GEEST. Het spreekt rechtstreeks tot onze ziel en brengt ons terug naar de stilte van ons hart.


De VUURCEREMONIE die mogelijkheden en openingen schept voor transformatie van energie en reiniging, je wordt lichter…… luister naar het vuur en je komt in je eigen hart terecht. Het brengt ook verbinding, verbinding van mensen onderling en over de hele wereld, maar ook verbinding met de natuur en de elementen. Het vuur is een leraar, de tijd verdwijnt, je leeft in het NU als je in het vuur staart en stil wordt.


Het vuur helpt je zware energieën los te laten. Het helpt die te verbranden, te verteren wat onverteerbaar lijkt door je aandacht bewust te richten, een actieve meditatie. Als je je bewust bent werkt de helende kracht van het vuur nog intenser.


Het vuur: - maakt dat je vrede in jezelf vind - om te bidden - om dankbaar te zijn - maakt los wat jij wil - geeft vergeving - laat je dromen uitkomen - geeft zegeningen voor de kinderen - maakt dat je bewuster leeft - laat je nieuwe inspiratie ontvangen en voel ook het licht van het vuur als je je ogen sluit en adem het helemaal in voor je projecten of voor iemand die ziek is of iemand die is overgegaan. Ga naar je hart en neem het geschenk, neem de tijd en ruimte, en luister naar het vuur om te leren over je persoonlijk leiderschap en omarm dit. Wat wil je werkelijk in dit leven ?


We vragen je 2 stokken in de natuur te zoeken en deze mee te nemen. We gaan onze intenties erin blazen. De stokken zullen om de beurt in het vuur gelegd mogen worden en dit zal in stilte gebeuren. Je mag je focus richten op het vuur door erin te staren, je versterkt en helpt degene die aan de beurt is. Neem de tijd om te kijken wat het vuur gaat doen, wat er ook gebeurt het is het juiste. Oordeel niet…het is zoals het is…..We lezen gewoon wat het vuur zegt, (door je handen door de rook te halen en de warmte naar je onderbuik, je hart en je voorhoofd te brengen, informeer je alle cellen)


Als afsluiting gaat de Pacha Mama stok rond, deze wordt gevuld met onze wensen en gebeden voor Vrede, licht, liefde en vreugde en onze dankbaarheid voor ALLES WAT IS……en gaat ook deze stok op het vuur.


Voorkennis is niet nodig, alleen de bereidheid om je hart te openen voor het stralende, transformerende, magische en genezende licht en de warmte van het vuur. Het vuur spreekt tot je via je hart en wijst je welk pad je mag bewandelen.Laat het Universum zorg dragen voor de details.


Als afsluiting delen we het meegebrachte drinken en eten, liefs biologisch met elkaar.

Dit is een Indiaans gebruik dat Potlach heet. Sommige beter bekent als Amerikaans fuif van vroeger. Het begint om 19.30 uur in Panheel, wees welkom, liefs Wim & Lilian


© Natuurlijk Dakini - Alle rechten voorbehouden