Vision Quest

Een vision quest is een zoektocht naar het binnenste van je ziel, alleen in de natuur

 

Het is een oud ritueel van sterven, overgaan en herboren worden. Het is voor mensen die iets nieuws willen of neer willen zetten en uit hun confortzone durven stappen en willen groeien. Mensen die het heft in eigen handen nemen, oude stukken los willen laten en er voor gaan. We bieden een dag en nacht aan om alleen in de natuur te zijn aan een langzaam stromende beek. (Wij zullen toezicht houden, dus het is wel gewoon veilig, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken) je mag je eigen kleine pup tentje, of zeil en slaapzak meenemen als je dat wil. Maar alleen dat wat jij in EEN keer kan dragen. Hoeveel je op je schouders meezeult is aan jou natuurlijk. Ga alleen de natuur in, voel je veilig op Moeder Aarde en ga je eigen vision quest aan. Wie durft:


Haar of zijn leven onderzoeken, kijken waar je staat ?

Je angsten onder ogen zien ?

Gehecht heden los laten ?

Een visioen oproepen ?

Spirit ontmoeten ?

Een gebed stok maken ?

Contact maken met je innerlijke spirituele kracht ?

Dankbaar zijn ?Een zorgvuldig georkestreerde ontmoeting met de natuur en de onzichtbare wereld. Dmv vasten en mediteren wordt het genezend en regenererend vermogen van het lichaam geactiveerd en krijg je weer contact met Spirit en met de diepste bedoeling van je leven. In traditionele culturen is het gebruikelijk om de wildernis in te gaan, maar je kunt Spirit en de eenheid van alle dingen overal ervaren, zelfs in je achtertuin. Vandaar dat onze missie in Panheel is. Soms vind de ontmoeting met Spirit spontaan plaats, als slag bij heldere Hemel. Maar voor de meeste is er toch meer 'tijd' voor nodig, anders is de kans groot dat de ontmoeting vluchtig is, een flits van inzicht of openbaring, maar dit betekent geen blijvende transformatie dan in je leven. Een goede basis leggen voor transformatie vergt fysieke en spirituele actie. Voorbereiding is essentieel om je ontmoeting met Spirit te verdiepen. Superfoods en neuronutrieten brengen veranderingen in je hersenen teweeg, die je voorbereiden op een buiten gewoon ervaring van hoger bewust zijn. Mentale voorbereiding helpt je beperkende overtuigingen en schadelijk gedrag los te laten. Iedere Vision Quest is een nieuwe ervaring en een gelegenheid je ontmoeting met Spirit te verdiepen. (Latijns woord Spiritus wat adem betekent)


Wat zou je nu bijvoorbeeld kunnen doen tijdens een vision quest ?


Zitten, staan, liggen, heilige plaats creëren, slapen, denken, mediteren, strekken, bidden, zingen, dansen, je hart openstellen, stil zijn, ratelen, praten met God, creatief zijn, yoga, medicijnwiel maken, uitrusten, je omgeving bekijken, ademhalen, in je dagboek schrijven, huilen, lachen, loslaten, vergeven, helen, liefhebben…..


Voel eens of dit wat voor je is op dit moment en mocht je interesse hebben laat het me horen. We kunnen dan een datum prikken wanneer het jou en ons uitkomt. Mocht je met meerdere tegelijk willen komen, dat kan, maar het is wel de bedoeling dat je het alleen op vision quest gaat. Dus je ziet elkaar dan niet.


Het begint om 10 uur 's morgens met voorbereidingen, daarna een medicijnwandeling, je cirkel zoeken en maken en hierin de hele dag en de hele nacht alleen door brengen tot de volgende morgen, afsluitend met een heerlijk biologisch ontbijt.

Energetische uitwisseling € 99,00.
Ik heb een foto van deze monoprint gemaakt omdat ik het zo een toepasselijke print vond voor hier. Emeke Buitelaar heeft dit geschilderd. Twee dansende Indianen, de linker houdt een kruis boven zijn hoofd en de rechter een spiegel.


Je moet eerst in jezelf geloven voordat je iemand anders een spiegel voor kan houden.

Dus ga voor de Vision Quest en geloof in jezelf.