Sjamanisme

Er wordt beweerd dat Sjamanisme de eerste religie van de mensheid was, de oudste spirituele stroming op aarde, de moeder van alle geloven. Het is in elk geval een van de oudste vormen van natuurtraditie en werd op elk continent beleefd.


Het Sjamanisme gaat ervan uit dat alles wat bestaat: de mensen, de tweebenige dieren, de 4 benige, de gevleugelde, de zwemmers, de bomen, de planten, de winden, de stenen, de sterren, het Universum, een eigen bewustzijn hebben en dusdanig bezield zijn dat alles met elkaar verbonden is. We maken allemaal deel uit van een groter geheel, het Groot Mysterie, alles en iedereen heeft zijn eigen energie en we houden elkaar in evenwicht.


Dit evenwicht zorgt ervoor dat de verbinding tussen al wat is, sterk blijft en we een natuurlijke balans in onszelf en alles om ons heen ervaren. Soms wordt deze balans verstoord door de ervaringen die je in je leven opdoet. Sjamanisme kan je helpen het evenwicht in jezelf te herstellen en jouw wezenlijke kwaliteiten te (her)vinden vanuit je hart.


Wat is een Sjamaan nu precies? Er zijn allerlei namen die erop van toepassing zijn, Medicijnman of vrouw, Magiër, Tovenaar…Maar het zijn heelmeesters, mannen en vrouwen, die magie beoefenen en werken en spreken met spirits in de natuur. Ze hebben de technieken en de gave om naar een ander bewustzijnsstadium over te schakelen. Een Sjamaan kan je helpen om in contact te komen met het bovennatuurlijke, ze kan daarvoor gebruik maken van de drum of ratel. Ze leven hand in hand met de natuur en al wat leeft, vol dankbaarheid en verwondering, zonder oordelen. Een vertaling van het woord Sjamaan is "iemand die weet"


Alles heeft een donkere en een lichte kant. Zo ook wij zelf. Zonder donker is er geen licht. We hebben positieve en negatieve gevoelens, gedachten en ervaringen. De lichte en donkere kant van onszelf is niet altijd in balans. We hebben de neiging ons op één kant te richten. Iedereen heeft alle aspecten in zich en juist door ze allemaal onder ogen te zien en ze te leren kennen en begrijpen kun je alle kanten van jezelf ook accepteren en komt er meer ruimte vrij om te zijn wie je bedoeld bent te Zijn. Hierdoor herstelt ook de balans in je leven.


We werken met rituelen die uit verschillende Sjamanistische stromingen voortkomen.

Deze rituelen kunnen je helpen contact te maken met je kern, je bron, HET LOPEN VAN HET SPIRAAL met de duif als helper en de drum of ratel, waardoor je inzicht krijgt in jezelf en het leven om je heen. Met dit inzicht kan je de balans in jezelf weer herstellen.

Binnen het sjamanisme zijn er verschillende werelden waaronder de bekendste drie, de bovenwereld, de middenwereld en de benedenwereld zijn. De middenwereld is de wereld waarin we leven. De andere werelden kunnen we bereiken via TRANSREIZEN gesteund door krachtdieren, gidsen, engelen en andere spirit helpers. In al deze werelden kunnen we inzicht krijgen in en heling ontvangen voor onszelf, ons levenspad en het grote geheel.


Verder geven we ZWEETHUTTEN. Een zweethut ceremonie is een krachtig zuiveringsritueel, waarin we terugkeren naar de essentie, de bron. Je wordt geestelijk en lichamelijk gereinigd. Dit eeuwenoud gebruik van natuurvolken, is een intens gebeuren van loslaten, verbinden, ontvangen en thuiskomen. Zittend op moeder Aarde, in stilte, in een hut van wilgentakken bedekt met dekens, in het aardedonker, wordt je verbinding hersteld.

Je wordt eraan herinnerd dat we allen EEN volk zijn, zonder onderscheid.


Het MEDICIJNWIEL, waar een bijzondere genezende kracht vanuit gaat, gebruiken we ook voor heling. Het medicijnwiel staat symbool voor het rad van het leven , het leven na de dood en de wedergeboorte. Het leven gaat rond in een cirkel.

Tijdens deze ceremonie wordt de verbondenheid met alle leven geëerd en erkend. Een zinvolle ceremonie, waar de gedachten over vrede en een gezond milieu verstrekt worden. Samen kunnen wij in het medicijnwiel beseffen dat alle leven op aarde één grote cirkel is waar wij deel van zijn. Wij danken dan ook bij het verlaten van het medicijnwiel, de stenen personen, voor hun rol als beschermers en voor het vast houden van de energie. Ze zijn de oudste bewoners van onze Moeder Aarde en hebben alle wijsheid in zich, misschien geven ze die wel door aan jou……


In de 24 uurse Vison Quest ga je op zoek naar informatie, dieren, spirits die je tegen gaat komen om deze op jou manier te interpreteren als richting aanwijzers voor je eigen leven.

Je verlaat je vertrouwde omgeving en laat alles wat je dierbaar is achter op zoek naar een heilige plek in de natuur op Moeder Aarde. Hier wordt je op de proef gesteld en wordt je beloond met datgene wat je op dat moment nodig hebt. Hopelijk krijg je een visioen over de mogelijkheiden die in je zitten. Maar een ding is zeker, je zult nooit meer dezelfde zijn.


Je kan tijdens een van onze rituelen gelijk inzichten krijgen, maar dat hoeft niet persee. Soms heb je het gevoel dat je weinig hebt meegemaakt, maar een zaadje is op een natuurlijke manier geplant, waardoor je groeit en jou doel in het leven duidelijker wordt.


Kom ervaar het een keer en zoek de Sjamaan in je op, ik daag je uit en hoop je op een van onze rituelen of aktiviteiten te ontmoeten, liefs Lilian