Sjamanisme en fonoforese of stemvorken

Vanuit het Sjamanistisch denken, ga je ervan uit dat klanken (trilling) een helende werking hebben. Sjamanen, maar ook de Keltische Druïde,  Lama’s en Heksen gebruikten hun stem, fluit, klankschaal, ratel of drum als helend instrument. Door geluid bv van de trommel, kom je heel gemakkelijk in een andere bewustzijn, in een andere trilling. De natuurvolken waren hier heel vertrouwd mee.

Met fonoforeses doen we dus niks nieuws, het is gewoon een gemakkelijk hulpmiddel bij een van de oudste helende Sjamanistische technieken die er is: TRILLING. Het voordeel is dat je de fonoforese  op meridianen, meridiaanpunten, spieren, gewrichten, in je aura, maar ook precies op de pijnlijke plek kan plaatsen.


Ons lichaam dat ± 75 % uit water bestaat, kan de trilling gemakkelijk overbrengen en vasthouden voor een langere tijd, waardoor heling van het lichaam, ziel en geest, kan plaatsvinden. De stemvorken hebben allemaal verschillende frequenties die diep doorwerken in de totale mens. Ze zijn afgestemd op verschillende zuivere trillingsfrequenties van Moeder aarde en de Kosmos. Deze frequenties werken diep door in de totale mens, in lichaam, ziel en geest, zelfs tot in ons DNA. De klanken van de stemvorken brengen je weer in contact met de Bron, je kern, wie je bent.

Stemvork = energie = trilling = gezond in balans zijn.

Alles is energie, ook het lichaam van ons is energie. En energie is trilling. Als ons lichaam in disbalans is, dan heeft het dus een onregelmatige trilling. Als we ons lichaam een gezonde trilling aanbieden, in de vorm van bv de fonoforese / klankschaal of Drum, dan wordt ons zelfgenezend vermogen weer in werking gesteld en hersteld ons lichaam, zowel op mentaal, emotioneel als op energetisch vlak. Fonoforeses kunnen dus op allerlei vlakken worden ingezet, o.a. voor pijn, vermoeidheid, onzekerheid, angst, hoofdpijn, ontstekingen, stress, rug/nek schouderklachten enz. Ik werk vaak nog in combinatie met edelstenen omdat ik dat een prettige aanvulling vindt.Stemvorken of fonoforese

    en het Sjamanisme