Oceaandrum maken

Workshop oceaan drum maken.


De oceaandrum is een wonderbaarlijk helend, rustgevend instrument. Door de oceaandrum op een bepaalde manier op en neer te bewegen in een draaiende beweging, hoor je het geluid van de zee, dat jezelf in sterkte kan bepalen. Je kan het rustige ruisen van de zee horen, maar ook het slaan van de golven ervaren en de schelpjes die met het water meegevoerd worden, heen en weer. Voel hoe je verbonden bent met de zee, met Moeder Aarde en met de Maan, eb en vloed.

De oceaandrum wordt meestal als het mooiste ervaren tijdens een klankbad of klankconcert. Je ziel herkent je bestemming, je bron.


We gaan ze maken van natuurlijke materialen uiteraard. Dit is een ronde natuurlijke bamboe schaal met daarin ronde zaden, kruiden, bonen, erwten, schelpen, edelstteenkralen of wat jij wil en afgedekt met een suede dek. Het geheel wordt op een sjamanistische wijze gebonden met henneptouw. De cirkel, het levenswiel of het medicijnwiel is rond.


We starten de dag met een goede aarding en kiezen onze maat 42 of 52 cm.

Daarna gaan we ons geluid bepalen door allerlei zaden en kruiden toe te voegen zodat we ons eigen geluid gaan bepalen. We gaan de deksel maken van suede en laten ons vervoeren door de klanken van de oceaan in een meditatie.

Je neemt je eigen oceaandrum mee naar huis aan het einde van de workshop. 

We starten om 10.30 uur tot dat ze klaar is. De prijs is inclusief alle materialen, thee, wat lekkers, kristalwater en een uitgebreide biologische lunch. € 88 all in.

Kan ook voor speciale groepjes, zussendag, vriendinnen, teambuilding, gegeven worden, vraag naar de mogelijkheden. Zie voor data agenda of geef je op, zodat ik als ik voldoende deenemers heb een data samen met je kan plannen, liefs Lilian.