MAANHUTTEN

MAANHUTTEN


 

MAANHUT 

De naam is de danken aan de cyclus die de Maan heeft van 28 dagen en gelijk is aan de menstruatiecyclus en heeft niets te maken met een zweethut.
Het WAS een bijeenkomst voor vrouwen van alle leeftijden, die in een warme en veilige sfeer, vrouwenzaken uitwisselen en van elkaar leren, om weer een verbinding te maken met hun natuurlijke zijn. MAAR ik vind het een bijeenkomst van mensen die samen dingen delen, dus ook mannen zijn van harte welkom.

De maanhut is erop gericht door rituelen, dans, zang, klanken, creativiteit of bezinning, verhalen, de natuur, ons dichter bij ons zachte ik te komen. Omdat in onze cultuur het contact met de Moeder Godin nagenoeg is verdwenen, zijn ook veel vrouwen en mannen het contact met hun vrouwenenergie kwijtgeraakt. We gaan het contact met deze Godinnen energie, Moeder aarde en Grootmoeder maan in ere herstellen in de maanhut ceremonie.


 


De oorsprong van de Moonlodge(zoals de indianen zeggen) of maanhut ligt bij Sjamanistische culturen, waarbij aandacht werd gegeven aan de mijlpalen in een vrouwenleven; menstruatie of maanstonde, zwangerschap en menopauze. Deze mijlpalen worden ondergaan als initiatie en hierbij wordt de vrouw geëerd en gerespecteerd in haar veranderingsproces. Zo wordt de menopauze gevierd als een overgang van een vrouw naar de periode in haar leven waarin ze geen kinderen meer baart en haar energie kan gebruiken voor creativiteit, wijsheid en raadgevingen. In de maanhut leerden de jonge vrouwen van haar ervaringen en wijsheid. En omdat ik al een tijdje een WIJZE VROUW ben, wil ik graag vanalles met je delen, maar ook graag nog wat leren, ik heb er zin in om dit avontuur samen aan te gaan, liefs Lilian 


Met de MAANHUTTEN gaan we dit jaar BEWUST in VERBINDING, vaak in STILTE, de VERDIEPING in, in vele lagen en dit alles in VERBONDENHEID met het GEHEEL. Dus als je er klaar voor bent, sluit je bij ons aan EN MAAK DE CONNECTION MET ELKAAR. We beginnen met de MAANHUTTEN dit jaar heel dichtbij de volle manen, dus IN DE ENERGIE VAN DE VOLLE MAAN op 9 Sept met een MEDICIJNWIEL HELING, waarin we de elementen van het jaarwiel zullen ervaren, meditatief en met klanken.

(10 sept is het volle maan) De maanhutten zijn een investering in jezelf van € 33 per keer, wat zeker de moeite waard is. Welkom telkens vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur starten we op T Good in Panheel. Verder data zijn 7 okt. 11 nov, 9 dec, 6 jan, voor meer info hierover, kijk bij de agenda en nieuwtjes.


Het lijkt me super op jou pad te mogen meelopen, geef je op als je interesse hebt, ik in elk geval heb er hartstikke veel zin in.