MAANHUTTEN

MAANHUTTEN


 

MAANHUT 

De naam is de danken aan de cyclus die de Maan heeft van 28 dagen en gelijk is aan de menstruatiecyclus en heeft niets te maken met een zweethut.
Het WAS een bijeenkomst voor vrouwen van alle leeftijden, die in een warme en veilige sfeer, vrouwenzaken uitwisselen en van elkaar leren, om weer een verbinding te maken met hun natuurlijke zijn. MAAR ik vind het een bijeenkomst van mensen die samen dingen delen, dus ook mannen zijn van harte welkom.

De maanhut is erop gericht door rituelen, dans, zang, klanken, creativiteit of bezinning, verhalen, de natuur, ons dichter bij ons zachte ik te komen. Omdat in onze cultuur het contact met de Moeder Godin nagenoeg is verdwenen, zijn ook veel vrouwen en mannen het contact met hun vrouwenenergie kwijtgeraakt. We gaan het contact met deze Godinnen energie, Moeder aarde en Grootmoeder maan in ere herstellen in de maanhut ceremonie.


 

De oorsprong van de Moonlodge(zoals de indianen zeggen) of maanhut ligt bij Sjamanistische culturen, waarbij aandacht werd gegeven aan de mijlpalen in een vrouwenleven; menstruatie of maanstonde, zwangerschap en menopauze. Deze mijlpalen worden ondergaan als initiatie en hierbij wordt de vrouw geëerd en gerespecteerd in haar veranderingsproces. Zo wordt de menopauze gevierd als een overgang van een vrouw naar de periode in haar leven waarin ze geen kinderen meer baart en haar energie kan gebruiken voor creativiteit, wijsheid en raadgevingen. In de maanhut leerden de jonge vrouwen van haar ervaringen en wijsheid. En omdat ik al een tijdje een WIJZE VROUW ben, wil ik graag vanalles met je delen, maar ook graag nog wat leren, ik heb er zin in om dit avontuur samen aan te gaan, liefs Lilian 3 SEPTEMBER MAANHUT KOSMISCHE TOCHT LOPEN 

1 OKTOBER MAANHUT CACAO CEREMONIE

29 OKTOBER MAANHUT Van de 3de naar de 5de dementie

12 NOVEMBER MAANHUT SJAMANISTISCH REINIGINGS RITUEEL 

26 NOVEMBER MAANHUT KRACHTDIER  OF TOTEMPLANT ZOEKEN

10 DEC MAANHUT * AARDE STER CHAKRA EN ANDERE ‘NIEUWE’ HOGERE CHAKRA’S ACTIVEREN, ZIELESTER CHAKRA EN  STERRENPOORT CHAKRA


De MAANHUTTEN zullen voornamelijk in de avond op T Good in Panheel in de joert, maar sommige dingen gaan ook overdag plaatsvinden, zoals krachtplekken bezoeken. Mocht je je voor meerdere items opgeven, (zeker 3) als echte Dakini fan dan mag je voor € 33 deelnemen per keer. Je mag dan wel ineens betalen en kan dan voor de zomervakantie van 2022 opmaken. Je kan je ook per keer komen of inschrijven en dan zullen de kosten € 44 zijn.


Het lijkt me super op jou pad te mogen meelopen, geef je op als je interesse hebt, ik in elk geval heb er hartstikke veel zin in.