MAANHUTTEN

MAANHUTTEN


 

MAANHUT 

De naam is de danken aan de cyclus die de Maan heeft van 28 dagen en gelijk is aan de menstruatiecyclus en heeft niets te maken met een zweethut.
Het WAS een bijeenkomst voor vrouwen van alle leeftijden, die in een warme en veilige sfeer, vrouwenzaken uitwisselen en van elkaar leren, om weer een verbinding te maken met hun natuurlijke zijn. MAAR ik vind het een bijeenkomst van mensen die samen dingen delen, dus ook mannen zijn van harte welkom.

De maanhut is erop gericht door rituelen, dans, zang, klanken, creativiteit of bezinning, verhalen, de natuur, ons dichter bij ons zachte ik te komen. Omdat in onze cultuur het contact met de Moeder Godin nagenoeg is verdwenen, zijn ook veel vrouwen en mannen het contact met hun vrouwenenergie kwijtgeraakt. We gaan het contact met deze Godinnen energie, Moeder aarde en Grootmoeder maan in ere herstellen in de maanhut ceremonie.


 


De oorsprong van de Moonlodge(zoals de indianen zeggen) of maanhut ligt bij Sjamanistische culturen, waarbij aandacht werd gegeven aan de mijlpalen in een vrouwenleven; menstruatie of maanstonde, zwangerschap en menopauze. Deze mijlpalen worden ondergaan als initiatie en hierbij wordt de vrouw geëerd en gerespecteerd in haar veranderingsproces. Zo wordt de menopauze gevierd als een overgang van een vrouw naar de periode in haar leven waarin ze geen kinderen meer baart en haar energie kan gebruiken voor creativiteit, wijsheid en raadgevingen. In de maanhut leerden de jonge vrouwen van haar ervaringen en wijsheid. En omdat ik al een tijdje een WIJZE VROUW ben, wil ik graag vanalles met je delen, maar ook graag nog wat leren, ik heb er zin in om dit avontuur samen aan te gaan, liefs Lilian 14 januari VUURCEREMONIE OM AL HET OUDE VAN AFGELOPEN JAAR OP TE RUIMEN en VUURMEDITATIE

11 februari ‘ZWEETHUTAVOND’  ceremonie in de joert, die als basis wordt gebruikt als ‘zweethut’. Algehele reiniging lichaam, ziel en geest op een Lakota manier. Een andere manier om de ceremonie van de zweethut te ervaren. 

11 MAART verloren ZIELSDELEN TERUG HALEN, zodat je weer HEEL wordt. AARDE STER CHAKRA EN ANDERE ‘NIEUWE’ HOGERE CHAKRA’S ACTIVEREN, ZIELESTER CHAKRA EN  STERRENPOORT CHAKRA OPENEN. Verbind je met het kristallijne grit rond de aarde en met je eigen licht/energie/kracht.  

8 APRIL INWIJDING VAN JE HEILIGE OBJECTEN/TOOLS WAARMEE JE WERKT, VEREN, EDELSTENEN ECT. 

13 MEI ONTMOET JE EIGEN DRAAK, met draken meditatie en draken remedie

10 JUNI MEDICIJNWIEL HELING met KLANKBAD

8 JULI Inwijding Grootmoeders en het net van licht of kosmische tocht lopen.

 

 

De MAANHUTTEN in de avond op T Good in Panheel in de joert, welkom om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.Mocht je je voor meerdere items opgeven, (zeker 3) als echte Dakini fan dan mag je voor € 33 deelnemen per keer. Je mag dan wel ineens betalen en kan dan voor de zomervakantie van 2022 opmaken. Je kan je ook per keer komen of inschrijven en dan zullen de kosten € 44 zijn.


Het lijkt me super op jou pad te mogen meelopen, geef je op als je interesse hebt, ik in elk geval heb er hartstikke veel zin in.