Levensfilosofie

DAKINI, PRAKTIJK MET

HULP UIT DE NATUURLevensfilosofie

De zin van het leven is volgens mij dat je wéét wat je doel is in je leven en dat je dit zo goed mogelijk probeert uit te voeren. Om daar achter te komen mag je diep in jezelf gaan zoeken, naar je BRON. Je maakt niet voor niets allerlei zaken mee in je leven, waarvan je in de eerste instantie denkt dat het een ramp is dat het je overkomen is. Totdat je er achter komt dat het eigenlijk een zegen is en dat je in plaats van ongelukkig, heel erg blij mag zijn dat het je is overkomen, ja zelfs dankbaar daar voor mag zijn. Je mag hierdoor leren. Je krijgt daardoor de kans dingen te begrijpen, op te lossen, te verwerken, te vergeven en tenslotte los te laten, zodat je uiteindelijk helemaal vrij bent en kan groeien.


Als je enkele traumatische ervaringen in je leven hebt meegemaakt, scheiding, vroegtijdige dood van mijn moeder, verkrachting en borstkanker, kunnen deze gebeurtenissen je doen inzien, dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik kwam er weer achter wat het doel in mijn leven was. Voor mij is dat leven in het NU, er is geen hoger doel in dit leven dan het leven te beléven en daarvan ook nog te genieten. Niet je te verstoppen achter iets. Uitkomen waarvoor je staat, dus dat doe ik dan ook, al is dit soms verdomd moeilijk.


Ik ging KI-cursussen, intuïtieve- en andere massagecursussen, energetische therapeute en een Herboriste opleiding volgen en vond mijn roeping terug in het Sjamanisme. Nu ben ik dus elke dag met mensen bezig, hun aanraken en energie gevend. WANT ALLES IS ENERGIE. Ik mag mensen helpen, met hulp van het Grote Mysterie, zodat ze weer beter in hun vel komen te zitten. Ik maak aura’s schoon, maak dingen los bij mensen met behulp van mijn handen, kruiden, stenen, mineralen en start zo het helingproces. Ik help en ondersteun mensen met hun bewustzijns proces en voel me daar zelf ook nog eens prima onder.
Mijn visitekaartje, symbolisch.....


Vader zon staat voor energie, Twéé handen staan voor de energie en het licht dat ik door mag geven. De twee andere handen staan voor je eigen handen, omdat niemand het alleen kan, je mag zelf ook wat doen. Ik kan alleen maar het lichaam het sein geven dat het weer in staat is tot zijn zelf genezend vermogen. De vier grote stralen samen staan voor de 4 windrichtingen en de andere stralen voor de 4 elementen.


De schaduw van Vader zon, staat voor de schaduw kant van het leven, dit is ook een deel van je, accepteer het. Zonder licht geen schaduw. De zon staat in een gedeelte van een cirkel, maar geeft toch de suggestie dat hij rond is. Een cirkel is oneindig, geen begin en geen einde, de energiewielen, de chakra’s, mandala's, het spiraal, het medicijnwiel, Yin en Yang enzovoort. Deze circel is niet gesloten en staat voor het open karakter van de praktijk en de gastvrijheid aan iedereen. Dus werk ik graag met gesloten beurs en overal is wel een mouw aan te passen. Alles wat je geeft komt bij je terug.
Het leven is een eenheid


Spiritualiteit is de ‘verbindende kracht’ die eenheid mogelijk maakt. Door dingen te accepteren, te vertrouwen, je hart open stellen, dankbaar te zijn, loslaten en vergeven, kom je in harmonie met jezelf. Als je jezelf waardeert en goedkeurt, hou je van jezelf en dan pas kun je van andere houden. ALLES IS EEN.De Sjamanen gebruikten een groet om in harmonie te komen met de schepping. De Groet van de Vier Windrichtingen. Steeds als ze kracht of energie nodig hadden om iets tot stand te kunnen brengen, deden ze een beroep op de natuurkrachten in de vier windrichtingen van Moeder aarde. Door die krachten te groeten, erkennen we dat we niet alleen in het leven staan maar met alles verbonden zijn en dat we bereid zijn hulp te ontvangen. De groet is een universeel geneesmiddel voor alle kwalen.


De sleutel tot succes van deze oefening zit hem in het menselijke vermogen beweging, ademhaling en affirmatie in een harmonieus samenspel hun werk te laten doen. Op mentaal en emotioneel niveau brengt de groet ons opnieuw in contact met onszelf, zodat we weer kunnen handelen vanuit onze intuïtie. We kunnen situaties en mensen dan helderder en vanuit een breder perspectief bekijken, van alle vier de kanten. Met de groet doen we een beroep op de positieve krachten die de wisselwerking tussen ons en het leven versterken, daardoor kunnen we ons gedragspatroon veranderen, het verleden loslaten en een stap vooruit zetten in ons leven.


Op lichamelijk niveau zorgt de oefening ervoor dat energie blokkades in het lichaam worden opgeheven, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Daardoor wordt de lichaamsenergie hernieuwd en versterkt en dat is goed voor je gezondheid. Door de groet krijgt het lichaam zijn natuurlijke gratie terug, de lichaamseigen geneeskracht wordt gestimuleerd en de beenspieren worden soepeler en sterker, verder verminderd de oefening stijfheid in het heupgebied, wat je weer meer blijheid geeft. 


Op spiritueel niveau maakt de oefening ons bewust van het verbazingwekkende potentieel dat wij als mens bezitten en leren we hoe we dit het best vrij kunnen maken. De groet naar de vier windrichtingen helpt ons te zien wie wij werkelijk zijn, helpt ons onze verbondenheid met het leven als geheel te erkennen. Tot slot geeft de oefening ons een gevoel van absolute vrede en kalmte temidden van de stormen die soms in ons leven razen. Het is mijn visie op een van de dingen die je kunt doen voor een NATUURLIJKE levenswijze.
Fase een


Ga met je gezicht naar het Oosten staan en begin met een stap naar rechts te doen, til je rechtervoet op en zet hem, te beginnen met de hiel, een stukje naar rechts weer op de grond. Buig langzaam door de knieën en laat je lichaam zakken tot je op je hurken zit. Pak met beide handen energie op van de aarde, ga weer rechtop staan en breng de energie omhoog. Draai ter hoogte van je hart je handen naar boven en hef ze boven je hoofd. Open je armen zo wijd mogelijk, als een regenboog en breng ze dan terug naar je hart. Herhaal de oefening, maar begin nu met een stap naar links.
Fase twee


Steek je armen op borsthoogte uit naar rechts en voel dat je ze kwaliteit van acceptatie aantrekt. Breng dan je armen omhoog over je hoofd naar links, vervolgens naar beneden en dan weer naar rechts totdat je een volledige cirkel hebt gemaakt. Breng je handen weer voor je hart en houd ze even gevouwen terwijl ja nadenkt over wat acceptatie precies is. Herhaal de oefening, maar nu vanuit links. Stel je ondertussen de kleur geel voor en spreek de volgende affirmatie uit: ik accepteer alles wat het leven mij aanbiedt. Je hebt nu één windrichting gegroet.


Draai nu de bal van je voet een kwartslag naar rechts, naar het Zuiden en herhaal de oefening, maar stel je nu open voor dankbaarheid. Stel de kleur rood voor en de volgende affirmatie: ik ben dankbaar voor alles.


Draai nu een kwartslag naar rechts, naar het Westen en stel je open voor loslaten. Stel de kleur zwart voor en de volgende affirmatie: ik laat los en ga met de stroom van het leven mee.


Maak nog één keer een kwartslag naar rechts. Nu sta je met je gezicht naar het Noorden en stel je je open voor vertrouwen. Stel je ondertussen de kleur wit voor en spreek de volgende affirmatie uit: ik vertrouw erop dat alles wat er gebeurd uiteindelijk het beste voor mij is.


© Natuurlijk Dakini - Alle rechten voorbehouden