Bloesemremedie

Bloesemremedies maken gebruik van de karakteristieke levenskracht van de plant en niet zozeer van het stoffelijk deel, zoals bij kruidengeneeskunde.


De remedies behandelen de psychische onzichtbare oorzaak, met een onzichtbare energie (de essentie van de plant). Als de psychische staat weer neutraal is, zal het lichamelijke effect verdwijnen en de harmonie hersteld worden. Lichamelijke klachten ontstaan door een levensstijl die niet in overeenstemming is met de natuur. De klachten verdwijnen door het contact met de natuurlijke wereld te herstellen, in de vorm van remedies.


Bloemen zijn het voedsel voor de geest, ze zijn de fysieke manifestatie van de goddelijke liefde en bloemen dragen grote geruststellende en harmoniserende kwaliteiten in zich. Daarom worden we graag omring door bloemen. Ik heb de hieronder genoemde bloesemremedies zelf mogen maken in de loop van de jaren. Verder heb ik nog combinaties toegepast zodat ze hun werk nog beter kunnen doen, in deze nieuwe trilling waarin we NU leven.


Mocht je meer info over de enkelvoudige remedies willen hebben, dan help ik je graag verder en stuur je meer uitleg hierover toe.


Basilicum

Beschermingsremedie

Bestralingsremedie

Boerenwormkruid

Borage

Boterbloem

Brandnetel

Brem

Datura

Drie kleurig viooltje

Droomremedie

Dovenetel paars

Duizendblad

Echinacea

Engelwortel

Goudsbloem

Grasklokje

Grote klis en Larimar Atlantis

Hartgespan

Hazelaar 

Hibiscus

Hondsroos

Judaspenning

Kaasjeskruid

Kamperfoelie

Klaproos

Lijsterbes

Maanlicht

Meidoorn

Moederkruid

Mosterd

Oost indische kers

Orchidee

Paardebloem

Pepermunt met bergkristal

Pompoen

Reuzenbalsemien

Roze rozen Thea

Salie

Siererwt

Sintjans kruid

Slaapremedie

Sleedoorn

Speerdistel

Stinkende gouwe

Stokroos

Teunisbloem

Vergeet-me-nietje

Vingerhoedskruid

Vlier

Vrouwenremedie Baarmoeder rite

Walnoot

Wijnstok

Wilde appel

Wilgenroosje

Witte waterlelie met bergkristal

Wijnruit

Zomeralsem

Zonnewende

Zonnebloem

Zwarte toorts of Koningskaars
Combinatie remedies


Beschermingsremedie; bloesemremedie; stinkende gouwe, duizendblad, wijnruit, engelwortel en een stenenelixer van tijger-katten- en valkenoog.


7 Elementen, iedere remedie overgoten met rozen


Aarde brandnetel Metaal/lucht grote klis en larimar Water reuzenbalsemien Vuur boerenwormkruid Hout meidoorn en wilgenroosje Ether larimar, brem en vrede Licht energie regenboogelixer en beschermings elixerBestralingsremedie


Een combo van duizendblad, Himalaya zout, arnica en enchinacea, beschermingsremedie combinatie, calling all AngelsSlaapremedie


Overgangsremedie engelwortel en datura Zuiverings/reinigings remedie Hart reinigingsremedie borage, klaproos, vogelmelk, hartgespan en beschermingDroom remedie


Opkikkertje Olijf, borage voor moedeloosheid, brandnetel voor aarding, brem, oost-indische kers, vlier voor verjonging, bescherming en transformatieBescherming stenen elixer, valken- katte- en tijgeroog


Chakra keel elixer sodaliet, chalcedoon, labadriet, gabro, regenboogobsidiaan, Andes opaal, azuriet/malachiet Peru azuriet, hypersten, sugeliet spectroliet.