Sjamanendrum en Sjamanenratel

DAKINI, PRAKTIJK MET

HULP UIT DE NATUUR

 

 

© Natuurlijk Dakini - Alle rechten voorbehouden

Sjamanentrommel en sjamanenratel

De sjamanendrum en de ratel (ook de stem) zijn van oudsher machtige middelen voor de sjamaan om in alle werelden te reizen, in trance te komen, genezingen te verrichten, dolende zielen de weg terug in hun lichaam te wijzen en zich met de spirits en krachten te verbinden.

 

De sjamanendrum geeft dan ook de hartbeat van Moeder aarde aan. Alle traditionele sjamanen zien hun drum dan ook als een belichaming van de wereldboom, waarlangs ze in de bovenwereld kunnen reizen. De trommelstok wordt ook magische krachten toegekend, deze stelt de mannelijke kracht voor, die de vrouwelijke kracht tot leven wekt. Je kunt verschillende stokken gebruiken om in de boven of in de beneden wereld te reizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Sjamananendrum of ratel maken is een kado aan jezelf

 

Op een schitterende locatie in Panheel aan het water, (bij minder goed weer, zal het gebeuren in Heel op de Dalenbosweg 12) wordt de workshop aangeboden door Dakini, praktijk met hulp uit de natuur.

 

De workshop zal om 9 uur 's morgens beginnen en de gehele dag duren.....Indian time......Een sjamanendrum ga je in de eerste instantie maken om jezelf te helen. Om jou verder te helpen op je pad hier op Moeder Aarde en daarna kun je er anderen mee helpen. Het harte klop van Moeder Aarde, je drumslag, brengt je in een andere staat van bewustzijn, naar het onzichtbaren, zodat je beter in staat bent om naar de spirtis te kunnen luisteren.

 

We maken een zo rond mogelijke drum, 28 hoekig, gelijk de 28 dagen de maan erover doet om een omwenteling te maken. De maten zijn rond de 40-43 cm of je een andere maat wil eventueel is over te praten, tegen meerprijs.

 

Er zullen enkele Sjamanistische rituelen worden uitgevoerd, o.a een gewijde ruimte gecreëren en een reinigingsritueel. Als de drum klaar is zal er een inwijding in het medicijnwiel plaatsvinden, waarvoor je wordt uitgenodigd, waarbij jij en je drum je nog meer zullen gaan verbinden. Meestal bij een vuurceremonie, let op dit is niet op de dag zelf, maar wordt meerdere keren per jaar gedaan. Voor diegene die een drum gemaakt hebben is dat dan uiteraard gratis.

 

Deze dag zal er voor je gezorgd worden, dus inclusief eerlijk biologisch eten en drinken en dit alles wordt je aangeboden voor € 222 voor een enkele drum van koe (of bizon) en evt andere vellen die voorhanden zijn. Bij voldoende interesse wordt er weer een datum geprikt. ( 1 september is de eerste weer, je bent pas aangemeld indien je aanbetaald hebt, ivm aankoop materialen )

Ook ratels zijn attributen van de sjamaan. Deze worden ingezet bij het oproepen van de spirits. Het handvat symboliseert de wereldboom en de "container" het universum. Je kan je eigen boomsoort hiervoor gebruiken, de mijn is de hazelaar, dus dat zou een mooi handvat kunnen zijn. De zaden, steentjes, noten zijn de geesten van de voorouders. Door met de ratel te schudden, worden deze geesten geactiveerd en kunnen ze je bijstaan tijdens je trancereis. De ratel hoort bij het element vuur, denk daarbij aan je geestdrift en jou kracht om te verteren, te zuiveren en te transformeren.

 

Met de hulp van de ratel, verander je je bewustzijn. Het fijne van een ratel is dat deze niet te zwaar is zodat je hem een lange tijd kan gebruiken, zonder een lamme arm te krijgen. Om de sjamanistische trance op te roepen en in stand te houden blijft het tempo waarin de ralel klinkt steeds percies hetzelfde, dat betekent meestal dat hij per minuut ergens tussen de 180 en 220 keer wordt geschud. Je kunt de ratel dus gebruiken om in trance te komen, maar ook om één specifieke kracht mee op te roepen, bv. een bepaald dier, windrichting, elementen, mannelijke of vrouwelijke energie.....

 

Die ratel gebruik je dan ook alleen maar daarvoor. Je kan dan bv. nagels of iets anders van een dier waarmee je wil werken in de container doen of eraan hangen. Of je doet een stukje boomwortel erin om beter te leren gronden of kleine kristallen. Als je eer ratel wil maken voor het element water kan je er schelpjes of riviersteentjes in doen of aanhangen. Het zijn maar ideën, maar hem vooral op je gevoel, je intuïtie of zoals je doorgekregen hebt bij een transreis.......

 

Ze kunnen gemaakt worden van allerlei materialen, klauwen, pootjes, tanden, slakkenhuizen, leer en mosselschelpen, zaaddozen, bessen en noten. Vaak zie je ook veren aan de ratel of drumstok hangen. Hierdoor kan makkelijker gevlogen worden naar andere werelden. Ook is er vaak een kruisjes te zien op deze stokken, dat is het teken dat deze verbonden is met de 4 windstreken.

 

We geven bij voldoende interesse een ratel maken en een inwijding tijdens de vuurceremonie voor € 66

Dus bij interesse zet ik je op de lijst de data in overleg te bepalen met de opgegeven deelnemers.

Heb zelf nu een ratel gemaakt met 55 edelsteentjes van rozenkwarts en bergkristal met lavendel bloemen in een koeienhuid met paardenhaar, super ding...

 

Mij drum bestaat uit 13 hoeken, symboliseren de 13 manen in een jaar. Het 13de sterrenbeeld is de slangendraagster Lilith. 13 staat ook voor transformatie naar een hoger bewustzijn van de mensheid. De kwaliteit van 13 is denken met het hart, het gevoel. Juist de slangendraagster Lilith, de Sjamaan, de bewaakster van de levensenergie, het geheim van het leven en mijn totemdier, gaat ons de weg wijzen, waarin we in één lijn komen te staan met de melkweg en onze bron.